Menu
Harper Steele (t.h.) sendte sin mangeårige kompis Will Ferrell en epost for to år siden der hun fortalte om overgangen til å bli kvinne. Det ble det roadmovien «Will & Harper» av. Foto: Netflix/AP/NTB

Will Ferrell å se i roadmovie med kompisen som ble kvinne

Will Ferrell får mye oppmerksomhet for dokumentarfilmen «Will & Harper», der han og kompisen, som begynte å leve som kvinne som 61-åring, legger ut på tur.

Av NTB | 27.09.2024 12:21:41

Kultur og underholdning: Moromannen Ferrell hadde vært venn og kollega av «Saturday Night Live»-tekstforfatteren Andrew Steele i 30 år da eposten kom: Nå hadde Steele ble kvinne, 61 år gammel, etter et liv med kjønnsdysfori.

Will Ferrell inviterte Steele, nå med Harper som fornavn, til en biltur tvers over USA for å snakke sammen underveis. Og hva om de filmet det hele?, spurte skuespilleren og komikeren.

Nå er resultatet å se som «Will & Harper» på Netflix, selv om Harper Steele lenge sa nei fordi hun ikke liker å være foran kamera. Hun ombestemte seg på grunn av de mange lovene som ble innført rundt i USA som «var svært strenge og ødeleggende for mitt miljø».

– Jeg tenkte at jeg kunne bruke denne kjendisen, som når ut til et mye større publikum enn jeg klarer, til å nå ut til menneskene som sier ja til disse forslagene, sier Steele til The Guardian.

Resultatet er en slags kompisfilm, der de to gamle vennene må redefinere ting i sitt forhold. Men den viser også hvordan de kjører gjennom områder som ikke akkurat er transvennlige – og der Ferrell fungerer som et alliert mellomledd når de møter konservative krefter.

Harper Steele understreker at det å krysse USA med en berømt skuespiller og et kamerateam er noe helt annet enn en transperson som gjør det på egen hånd.

– Likevel var jeg redd for det jeg ville finne der ute, sier hun til BBC.

– Sytti prosent har svart at de ikke direkte kjenner eller tror de kjenner en transperson. Det folk hører er hva de får fra mediene, fra politikerne. Nå vil de bli kjent med Harper, sier «Will & Harper»-regissør Josh Greenbaum.

(©NTB)

Flere nyheter: