Menu
Jan Helge Andersen er dømt til å betale over 6 millioner kroner i erstatning til Lena Sløgedal Paulsens foreldre, men har anket dommen. Tegning: Ane Hem / NTB

Jan Helge Andersen dømt til å betale millionerstatning til Baneheia-foreldre

Jan Helge Andersen må betale over 6 millioner kroner i erstatning til Lena Sløgedal Paulsens foreldre, har Sør-Rogaland tingrett besluttet.

Av NTB | 27.09.2024 12:01:13

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi er fornøyd med denne dommen. Den reflekterer den enorme påkjenningen foreldrene har måttet stå igjennom over 24 år, sier foreldrenes bistandsadvokat Audun Beckstrøm til Nettavisen.

Andersen anker erstatningskravet, opplyser hans forsvarer Celine Krogh Fornes.

– At Andersen anker dommen, er som forventet, det er fordi han fortsatt står fast på at det var Viggo Kristiansen som drepte Lena Sløgedal Paulsen, sier Beckstrøm.

Han er dermed dømt for å ha drept både henne og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Til sammen er han dømt til 21 års fengsel, som er maksimum.

Han har anket dommen.

Foreldrene krevde 6,3 millioner kroner i erstatning.

Hoveddelen av kravet gjelder tapt arbeidsfortjeneste og såkalt menerstatning. Dette kommer i tillegg til oppreisningserstatningen de to ble tilkjent i tingretten. De fikk da til sammen 1,3 millioner kroner.

Ankesaken starter 22. april i Gulating lagmannsrett.

Jan Helge Andersen ble i sommer dømt til to års fengsel for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia-saken.

– Erstatningsdommen blir trolig en del av ankeforhandlingen i Gulating lagmannsrett, men siden det er enighet mellom partene om utmålingen, vil beløpene sannsynligvis kunne legges til grunn hvis Andersen blir dømt, enten for medvirkning til drapet eller for å ha utført drapet alene, sier Beckstrøm.

Flere nyheter: