Menu
En dokumentar kalt «Facing War» skildrer Jens Stoltenbergs siste to år som generalsekretær for Nato. Her i Washington i sommer. Foto: Stephanie Scarbrough / AP / NTB

Lager dokumentar om Stoltenbergs siste år som Nato-sjef

Blant dokumentar som får støtte fra Filminstituttet er en kommende film som følger Jens Stoltenberg i hans to siste år som NATO-generalsekretær.

Av NTB | 27.09.2024 11:41:24

Kuriosa og kjendiser: Tittelen er «Facing War», og det er den prisbelønte filmskaperen Tommy Gulliksen som har regi og er med på å skrive manus.

Stoltenberg-dokumentaren har et totalbudsjett på 20 millioner kroner, og får nå 2,4 millioner i produksjonstilskudd.

– Et prosjekt som med en sjelden tilstedeværelse skildrer verdenspolitikken i en svært turbulent fase og samtidig portretterer en av vår tids største og mest ydmyke ledere, heter det fra Filminstituttets konsulent Anna J. Ljungmark.

«Facing War» er blant de fire dokumentarene som Norsk filminstitutt denne uken vedtok å støtte med til sammen 5,4 millioner kroner i produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering.

Filmskaperen Asgeir Helgestad får 1,6 millioner kroner til sin «Frost uten snø og is», der han har fulgt isbjørnbinna Frost med kamera gjennom ti år. Hun holder til på Svalbard – det stedet der den globale oppvarmingen skjer raskest, med ødeleggende virkninger for dyr som Frost.

Dyr er også med Nora Nivedita Tvedts film «Salto, Pus og den døde fisken», som får 1,1 millioner kroner i støtte for sin historie om en modig ung jentes møte med sorg og sykdom sammen hunden og katten sin.

Fosen-dokumentaren «Mer enn bare fjell», som Johannes Vang holder i tøylene på, fikk 300.000 kroner i produksjonstilskudd. Den handler om hvordan «unge samer føler seg tvunget til å sette til side sine hverdagsliv for å kjempe for sin identitet og menneskerettigheter».

(©NTB)

Flere nyheter: