Menu
Inflasjonen er ikke lenger like sterk i Frankrike og Spania. I september ser det ut til at begge landene hadde en prisvekst på under 2 prosent. Foto: Lewis Joly / AP / NTB

Dempet prisvekst i både Frankrike og Spania

Prisveksten i både Frankrike og Spania ligger an til å havne under 2 prosent i september. Det kan påvirke Den europeiske sentralbankens neste rentebeslutning.

Av NTB | 27.09.2024 10:51:22

Økonomi og næringsliv: Prisveksten i september steg 1,5 prosent fra samme måned året før, viser foreløpige tall fra Bloomberg.

Med dét synker inflasjonen under 2 prosent for første gang på mer enn tre år, og det skjer som følge av fall i energipriser.

I Spania kan man se en lignende trend, der foreløpige tall anslår en prisvekst på brensel, kraft og mat på 1,7 prosent denne måneden.

Prisveksten i begge de to søreuropeiske landene er dermed på et lavere nivå en hva analytikere anslo i forkant. Prognosene sa at prisvekten i både Frankrike og Spania kom til å ligge på 1,9 prosent i september.

Dempet prisvekst i de 20 landene i eurosonen har ført til at Den europeiske sentralbanken (ESB) har kunnet senke innskuddsrenten to ganger i år. Etter tallene som kom fredag, anslår markedet at det er 80 prosent sannsynlighet for et nytt rentekutt 17. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: