Menu
Det har vært store protester i Sør-Korea mot ulovlig deepfake-innhold, her fra Seoul tidligere i september. Sør-Koreas nasjonalforsamling har vedtatt å forby å eie eller se på seksuelt deepfake-innhold. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Sør-Korea forbyr deepfake-porno

Sør-Korea gjør det forbudt å kjøpe, laste ned og se på seksuelle deepfake-bilder eller videoer, og lovbrytere kan straffes med tre år i fengsel eller en bot.

Av NTB | 27.09.2024 10:41:16

Kriminalitet og rettsvesen: Det har den siste tiden vært ramaskrik i Sør-Korea på grunn av gruppechatter på meldingsappen Telegram der seksuelt og ulovlig deepfake-innhold har blitt laget og delt, noe som førte til krav om strengere straffer.

Hittil har det vært forbudt å lage slikt innhold med hensikt om å dele det, men nå blir det også forbudt å eie eller se på seksuelt deepfake-innhold. Straffen for å lage seksuelt deepfake-innhold skjerpes også, og lovbrytere risikerer opptil sju år i fengsel uavhengig av forsett.

Forbudet har blitt vedtatt i Sør-Koreas nasjonalforsamling, og trer i kraft etter at president Yoon Suk-yeol har godkjent det.

Sørkoreansk politi har så langt i år håndtert mer enn 800 saker som dreier seg om seksuelt deepfake-innhold, ifølge nyhetsbyrået Yonhap. I 2021 var tallet 156.

De fleste av både ofrene og gjerningspersonene er tenåringer, ifølge politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: