Menu
Flere iranere er tiltalt for hackerangrepet mot staben til Republikanernes presidentkandidat Donald Trump, melder Politico. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Politico: Iranere tiltalt for hackerangrep mot Trumps stab

Flere iranere er tiltalt av en føderal storjury for hackerangrepet mot Republikanernes presidentkandidat Donald Trumps valgkampstab, melder Politico.

Av NTB | 27.09.2024 00:51:19

Kriminalitet og rettsvesen: Nettstedet skriver at de tiltaltes navn og hva de er tiltalt for ikke er kjent. Videre heter det at storjuryen i hemmelighet godkjente tiltalen torsdag, og at justisdepartementet ventes å kunngjøre dem fredag. Politicos kilder omtales som tre personer med kjennskap til saken.

Trumps valgkampapparat opplyste i august at den var utsatt for et dataangrep der noen fikk tilgang til intern kommunikasjon og rettet pekefingeren mot Iran.

Trump sa onsdag at Iran kan ha stått bak attentatene mot ham, og han sa at han, om han var president og et annet land truet en amerikansk presidentkandidat, ville sprengt landet i fillebiter.

Utspillet kom etter at Trump ifølge sin valgkampstab ble brifet om «reelle og spesifikke iranske planer om å likvidere ham». Amerikanske myndigheter etterforsker attentater mot Trump i Pennsylvania i juli og i Florida i september, men det har ikke blitt antydet offentlig at Iran eller noen andre land var involvert i noen av attentatene.

(©NTB)

Flere nyheter: