Menu
Et Babcock-fly lander på Oslo lufthavn. Selskapet skal møte noen av sine piloter i retten denne uken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

93 piloter mot Babcock i retten

Denne uken skal retten behandle en lønnskonflikt mellom 93 piloter og selskapet Babcock, som driver ambulanseflytjenesten.

Av NTB | 03.02.2020 22:46:10

Kriminalitet og rettsvesen: Saken starter tirsdag i Nord-Troms tingrett, og det er satt av fire dager. Pilotene var tidligere ansatt i selskapet Lufttransport, men da Babcock vant anbudet om å drive ambulanseflytjenesten i Norge, ble de tilbudt jobb der.

Men lønnen Babcock tilbød var lavere enn tariffavtalen de hadde før, skriver NRK.

Pilotene mener det egentlig er snakk om en såkalt virksomhetsoverdragelse, noe som innebærer at de har krav på samme lønns- og arbeidsvilkår som tidligere.

Driftssjef Hilde Sjurelv i Babcock er uenig i det.

– I kontraktsgrunnlaget ble det ikke stilt krav om virksomhetsoverdragelse. Vår vurdering er at dette ikke er en virksomhetsoverdragelse, og vi har planlagt og bygd driften med det for øye, sier Sjurelv til kanalen.

Advokat Lars Holo, som fører saken for de 91 pilotene, ønsket ikke å la seg intervjue av NRK før saken starter.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt anbudet for ambulanseflytjenesten. Etter at Babcock overtok driften i juli i fjor, har det vært problemer med beredskapen.

– Jeg forstår kritikken som har blitt rettet mot oss. Som selskap har vi ikke klart å levere etter den standarden vi ønsker eller i henhold til kontrakt. Det må vi gjøre noe med, sa øverste sjef Marius Hansen i Babcock Scandinavian Air Ambulance til Nordlys i forrige uke.

(©NTB)

Flere nyheter: