reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
En ny korona testestasjon på Festplassen i Bergen ble åpnet fredag og de ansatte gjør seg klar til å ta imot folk som skal testes. Søndag ble over 1.000 personer testet i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

93 nye smittetilfeller i Bergen

Mandag var det registrert 93 nye smittetilfeller av covid-19 i Bergen siste døgn. Det er 11 flere enn dagen før.

Av NTB | 16.11.2020 14:53:21

Medisin og helse: Mandag var totalt 3.370 personer i Bergen registrert smittet med covid-19, skriver kommunen på sine nettsider. Det er registrert 93 nye smittede, en økning på 11 fra dagen før.

Aldersspennet på de smittede er fra 1 til 98 år, og 14 av de smittede er over 60 år. Så langt har 13 ukjent smittevei.

Snittet den siste uken er 83 smittede per dag. Samme dag forrige uke ble det registrert 62 nye smittetilfeller. I alt 1.004 personer testet seg i Bergen søndag.

Smitten blant ansatte berører driften i ulik grad på de berørte sykehjemmene.

– Kanskje hadde smittetallene vært enda høyere uten tiltakene, det er umulig å si. Vi har forhåpninger om at smittetallene skal gå ned i løpet av den uken vi er inne i nå, sier medisinsk fagsjef i Bergen Trond Egil Hansen til BT.

Tiltakene skal i utgangspunktet vare til 23. november.

– Med såpass høye smittetall er det sannsynlig at disse 16 dagene med lokale tiltak på toppen av de nasjonale, ikke er nok, sier Hansen.

I løpet av uken skal kommunen ta stilling til om forskriften skal forlenges, og i så tilfelle med eller uten endringer. Det kan bli både innskjerpinger og lettelser, ifølge Hansen.

I løpet av helgen er det registrert 10 nye beboere på sykehjem som er smittet av korona. Totalt er 21 sykehjemsbeboere i byen smittet. I tillegg er 29 ansatte på sykehjem i Bergen smittet av covid-19.

I slutten av oktober kom byrådet med nye smittevernregler.

(©NTB)

Flere nyheter: