reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Havneområdet i Beirut dagen etter den kraftige eksplosjonen som har tatt livet av over 100 mennesker. Store deler av Libanons kornlager ble også ødelagt i eksplosjonen. Foto: AP Photo/Hussein Malla/NTB scanpix.

85 prosent av Libanons kornlager kan ha gått tapt i eksplosjonen

Dronebilder viser at eksplosjonen som rammet Beirut havn, ødela store deler av Libanons kornlager.

Av NTB | 05.08.2020 14:03:17

Økonomi og næringsliv: Libanon importerer 80 prosent av kornet landet forbruker, og store deler av det lagres i havna. Ifølge nyhetsbyrået AP viser dronebilder at flere store siloer ble ødelagt av eksplosjonen.

Det anslås at rundt 85 prosent av Libanons kornlager ble oppbevart i siloene som ble ødelagt.

Økonomi- og handelsminister Raoul Nehme sier at kornet som ble lagret i havnesiloene ikke kan brukes, men at Libanon har nok korn for den umiddelbar framtiden og at landet nå vil importere mer.

FNs mat- og jordbruksorganisasjon frykter imidlertid at ødeleggelsen av siloene vil føre til matmangel, og særlig en kritisk mangel på mel. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Libanon nå bare korn igjen til å dekke en måneds etterspørsel.

– Vi frykter at det vil bli store forsyningsproblemer, hvis ikke det blir en internasjonal enighet om å redde oss, sier Hani Bohsali, som leder et syndikat av importører i Libanon.

Den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian sier at nødforsyning av mat må stå høyt på listen over tiltak det internasjonale samfunnet skal sette i gang.

Libanon er allerede rammet av en økonomisk krise etter lange perioder med uro og utbredt korrupsjon. Det har vært massedemonstrasjoner jevnlig siden i fjor høst, mens den økonomiske krisen bare er blitt verre.

(©NTB)

Flere nyheter: