reklame for Sheiken Bowling
Menu
Siste døgn er det registret 83 nye smittetilfeller i Trondheim kommune. Det er en ny smittetopp. Foto: Ole Martin Wold / NTB

83 nye smittetilfeller i Trondheim – kommunen skjerper tiltakene

Siste døgn er det registrert 83 nye smittetilfeller i Trondheim kommune. Det er en ny smittetopp. Kommunene innfører nye smitteverntiltak.

Av NTB | 31.12.2020 10:23:04

Medisin og helse: 83 smittetilfeller er 40 mer enn ukesnittet, og fire flere enn dagen før, da det også ble registrert en ny smitterekord i kommunen, med 79 nye påviste tilfeller.

59 av de nye smittede er smittet av kjente nærkontakter. 16 har foreløpig ikke avklart smittekilde, mens åtte personer har blitt smittet i røde utland, skriver kommunen i en pressemelding.

Det er åtte barn under ti år blant de smittede. Alle de nye smittede har ifølge kommunen milde sykdomsforløp.

– Situasjonen er svært alvorlig, sier kommunedirektør Morten Wolden i et ekstraordinært formannskapsmøte, ifølge avisa.

Kommunen skjerper nå smitteverntiltakene, og innfører en ny lokal forskrift som gjelder til 1. februar 2021.

– Sosiale kontakter skal begrenses til ti personer per uke. Det gjelder ikke kontakter i egen husstand og kontakter i arbeidssituasjoner, heter det i forskriften.

Det åpnes fortsatt for nasjonale kamper og konkurranser innen eliteserien/toppidretten. Barn og unge kan fortsatt delta i sin definerte treningsgruppe, i tillegg til å ha ti sosiale kontakter per uke. Sosiale kontakter utover idrett og skole/jobb bør reduseres til det minimale.

Kommunedirektøren er i gang med en tilsvarende vurdering for kulturfeltet.

Flere skoler er berørt av utbruddet. Det er totalt 154 elever som er smittet, ifølge Adresseavisen.

Kommunen kommer også med nye tiltak for idretten. Det blir forbudt med konkurranser for de over 12 år i kommunale haller fram til 1. februar. Det innføres også forbud mot breddeidrett for voksne over 20 år i kommunale haller.

(©NTB)

Flere nyheter: