reklame
Menu
En demonstrant tar bilder av en politimann i Frankrike under en tidligere demonstrasjon mot landets nye sikkerhetslov. Foto: Christophe Ena / AP / NTB.

81 pågrepet i Frankrike under demonstrasjoner mot sikkerhetslov

Minst 130.000 personer protesterte mot politivold og en ny lov som begrenser mulighetene til å filme politifolk i Frankrike. 81 demonstranter ble pågrepet.

Av NTB | 30.11.2020 13:23:03

Krig og konflikter: Det viser offisielle tall fra det franske innenriksdepartementet etter demonstrasjonene lørdag. Demonstrantene selv mener det var opptil en halv million demonstranter, hvorav opptil 200.000 i Paris. Over hele landet ble til sammen 76 politifolk skadd.

Demonstrasjonene kommer kort tid etter to alvorlige tilfeller av politivold på kort tid. Forrige mandag brukte politiet makt for å tømme en flyktningleir, og torsdag dukket det opp en video som viser at politiet mishandler en svart musikkprodusent. Fire politibetjenter er nå siktet for sistnevnte hendelse.

Videoen dukket opp samtidig med at det blir foreslått en ny fransk sikkerhetslov som vil begrense folks muligheter til å filme politifolk i tjeneste. Regjeringen mener loven skal beskytte politiet, mens kritikere mener den truer pressefriheten.

(©NTB)

Flere nyheter: