Menu
Oslo rådhus. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

80 nye smittetilfeller registrert i Oslo

I løpet av onsdag ble det registrert 80 nye smittetilfeller av covid-19 i Oslo. Det er 33 flere enn dagen før.

Av NTB | 08.10.2020 08:52:58

Medisin og helse: Tirsdag ble det registrert 47 nye tilfeller i hovedstaden, mens det dagen før ble registrert 54 nye smittetilfeller.

Antall smittede de siste 14 dagene er 649, ifølge Oslo kommunes koronastatistikk.

Aldersgruppen med flest smittede er 20 til 29 år. 239 personer i denne aldersgruppen er smittet, mens 144 personer i aldersgruppen 30 til 39 år er smittet.

Flest smittede er det i bydel Grünerløkka med 69, fulgt av Frogner og Gamle Oslo med henholdsvis 68 og 67 smittede. Per 100.000 innbyggere har bydel St. Hanshaugen det høyeste smittetrykket med 154,1 smittede, fulgt av Stovner med 138,1 smittede og Bjerke med 125,7.

Ifølge ferske tall fra Oslo kommune er én tredel av alle de nye smittede i hovedstaden blitt smittet på ukjent sted. Det er nesten dobbelt så mange sammenlignet med resten av landet, skriver NRK.

På landsbasis oppgir 18 prosent av koronasmittede at de ikke vet hvor de har blitt smittet, ifølge FHIs ukesrapport.

Torsdag kom nyheten om at Blindern Studenterhjem i Oslo har påvist koronasmitte hos totalt fem beboere. Flere beboere venter på resultater av koronatester, ifølge NRK.

Studenthjemmet på Blindern i Oslo har både enkeltrom, kombinasjonsrom og dobbeltrom.

Alle de rundt 200 beboerne ved studenthjemmet har blitt anbefalt å være i karantene.

Det er fortsatt flest menn som er smittet i hovedstaden. 356 av de smittede de siste to ukene er menn, mens 280 er kvinner.

Smittetrykket i hovedstaden den siste tiden har ført til at Oslo-byrådet har innført flere tiltak, blant annet påbud om bruk av munnbind i kollektivtransporten. Torsdag skal byrådsleder Raymond Johansen komme med en oppdatert orientering om smittesituasjonen.

Det er vanligst at folk blir smittet i private husstander, etterfulgt av private arrangementer, på jobb og universitet.

Flere nyheter: