reklame for Utvik Autoservice
Menu
Den siste uka har tallet på smittede i Bergen steget. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

78 registrert smittet i Bergen siste døgn

78 nye smittede er registrert siste døgn i Bergen. Det er 13 færre enn dagen før. De siste sju dagene er snittet 74 nye smittede daglig i byen.

Av NTB | 12.11.2020 14:23:32

Medisin og helse: Aldersspennet blant de smittede er fra 1 til 84 år, opplyser Bergen kommune på sine nettsider. Tre av dem er over 60 år.

Elleve av de 78 nye smittede har ukjent smittevei, og det er påvist smitte hos én beboer på både Slettemarken sykehjem og Arna helseheim.

Ifølge ukerapporten fra smittevernoverlegen i Bergen ble det totalt registrert 526 smittede i forrige uke i vestlandsbyen. 4,9 prosent av dem som ble testet for koronavirus, testet positivt.

Det er i Helse Bergens opptaksområde beregnet til å være 1,6. På landsbasis er R-tallet fra 1. oktober beregnet til å være 1,4.

Andelen smittede er høyest i aldersgruppen mellom 20 og 29 år. I forrige uke utgjorde denne gruppen 32 prosent av de meldte tilfellene. Den største økningen av smittede er imidlertid i aldersgruppen 60 til 69 år. Det er også en markant økning i smittede under 12 år, ifølge ukerapporten.

Ved de fleste skolene er det ett bekreftet smittetilfelle, mens det på skolene Slåtthaug og Gimle er meldt om flere smittede. Også Skeie skole har to bekreftede smittetilfeller.

Antallet nye tilfeller økte med 38 prosent i Bergen fra uke 44. Det er en økende andel smittede med ukjent smittevei, og det estimerte R-tallet er stigende.

Bergensavisen melder at det onsdag var bekreftet smitte ved 19 kommunale skoler i kommunen. Ifølge avisens oversikt hadde 1.060 elever ved skolene denne uka enten karantene eller hjemmeskole på grunn av smittetilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: