Menu
Regjeringens nye millioner til hard rammede virksomheter i landet vil være et bidrag til de bedriftene som i stor grad er avhengig av påsketurismen for å overleve, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) Foto: Gorm Kallestad / NTB

750 millioner kroner til hardt rammende virksomheter

Over påske vil regjeringen dele ut 750 millioner kroner til virksomheter i kommuner som er hardt rammet av smitteverntiltak.

Av NTB | 30.03.2021 16:20:48

Fritid: – Virksomheter i hele landet står i krevende en situasjon i møte med strenge smitteverntiltak. Regjeringen følger derfor opp med 750 millioner kroner til lokalt næringsliv som er hardt rammet, opplyser distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) i en pressemelding.

– Kommunene kjenner sitt lokale næringsliv godt og kan bidra til å få pengene raskt ut til de bedriftene som trenger støtte, legger hun til.

Bevilgningen vil bli delt i to: 675 millioner kroner vil bli fordelt etter hvor mange årsverk kommunene har i overnattings- og serveringsbransjen. Samtidig vil 75 millioner kroner bli holdt igjen til kommuner som til vanlig har stor påsketurisme, og der reiselivet rammes ekstra hardt for andre år på rad.

– I mange distriktskommuner utgjør dette ryggraden i det lokale næringslivet, og regjeringen vil bidra til at viktige distriktsarbeidsplasser ikke forsvinner. Denne ventilordningen er ment å hjelpe virksomheter som ikke får dekket sine tap gjennom den nasjonale kompensasjonsordningen for næringslivet, sier Helleland.

(©NTB)

Flere nyheter: