Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

75-åring overfalt i eget hjem – trodde han skulle dø

Søndag ettermiddag ble en 75 år gammel mann i Haugesund overfalt i eget hjem. Han ble forlatt i hjelpeløs tilstand, sterkt forslått.

Av Egil M Solberg | 16.02.2021 22:18:58

Overfall: 75-åringen kontaktet Radio Haugaland tirsdag ettermiddag for å fortelle om hendelsen. Han ønsket selv ikke å gå til politiet.

Historien har fortalte var skremmende.

Det var ved 17.30-tiden søndag at mannen oppdaget at en mann kom løpende inn mot huset. 75-åringen sto på badet og barberte seg da han oppdaget mannen.

Han gikk ut mot døren og åpnet opp da det banket på. Den gamle mannen fikk inntrykk av at noe hadde skjedd og åpnet døren for å høre hva han kunne hjelpe med – han var redd det hadde vært en ulykke og at noen var skadet.

Men det var den eldre mannen som selv skulle bli skadet.

Den unge mannen tvang seg inn døren og gikk løs på 75-åringen. Før han forsto hva som skjedde hadde han mottatt flere slag med knyttet neve mot ansiktet og kroppen.

Trodde han skulle dø

Han forsøte å forsvare seg, men hadde ikke mulighet til å stanse den aggressive mannen. 75-åringen ble slått gjentatte ganger – til han gikk over ende og ble liggende på gulvet i gangen.

Angriperen stoppet ikke med det.

Mens den gamle mannen lå på gulvet, begynte angriperen å sparke han mot kroppen.

Det siste 75-åringen husker, er at han sier at du slår meg i hjel. Da trodde han at livet var over.

Da han våknet igjen, hadde angriperen forsvunnet fra stedet.

Med store smerter i kroppen og blod fra nesen, krabbet mannen tilbake inn i huset. Der ble han liggende forkommen frem til en nabo én time senere kom på besøk for å gi han kake.

Han stagget seg da frem til døren og fortalte hva som hadde skjedd.

Redd for å snakke med politiet eller gå ut av huset

Naboen ringte politiet og legevakten for å få hjelp til mannen, men på dette tidspunktet var han så redd at han ikke ville gå ut av huset eller snakk med politiet.

Frem til tirsdag hadde han forskanset seg inne i huset sitt og bevæpnet seg med hammer bak låste dører.

Tirsdag ettermiddag var mannen på bedringens vei, men kunne fortelle om smerter i ryggen og problemer med å gå. Han var også blå med tydelige blodsutredelser i ansiktet.

Mannen hadde fått levert smertestillende og mat på døra av venner, og skulle onsdag forsøke å komme seg til fastlegen. Han var imidlertid fortsatt redd for å snakke med politiet eller gå ut av huset uten følge av andre.

Fikk besøk av venner tirsdag

Politiet ble varslet søndag og mannens nærmeste var igjen i kontakt med politiet tirsdag ettermiddag. Politiet har vært på besøk i et forsøk på å få mannen i tale, men han er fortsatt vettskremt og vil ikke slippe politiet inn i huset.

Da er det ikke mye politiet kan gjøre på dette tidspunktet.

Mannen forklarer selv at han ikke har noe av verdi i sitt hjem og at angriperen ikke har fått med seg noe verdisaker. Den gamle mannen stiller seg uforstående til angrepet.

Om angriperen kan 75-åringen fortelle at det er snakk om en mann som han tror snakket lokal dialekt. Han så norsk ut, men hadde helt mørkt hår. Han var i alderen 30-40 år, hadde dongeribukse og en mørk jakke.

Det hele gikk så fort at han ikke fikk med seg så mye mer før det svartnet for han. 75-åringen sier imidlertid at han ville kjent igjen mannen om han så han igjen.

75-åringen bor avsides til helt nord i Haugesund.

Tips politiet

Du kan tipse politiet på telefon 02800 med informasjon i saken.

Flere nyheter: