Menu
Utstyr for koronatesting. Foto: Jil Yngland / NTB

739 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 739 koronasmittede i Norge. Det er 91 flere enn dagen før, men 161 færre enn samme dag i forrige uke.

Av NTB | 14.04.2021 00:34:08

Politikk: Ved midnatt natt til onsdag var det registrert 105.008 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

For områder som Oslo og Viken, der en femdel av Norges befolkning bor, vil det gå tid før den samme gjenåpningen kommer i gang.

For resten av landet går startskuddet for gjenåpningen fredag. Da blir tometersregelen til enmeteren igjen, mens utesteder kan skjenke alkohol ved matservering igjen.

I tillegg åpnes det igjen for å ha inntil fem gjester hjemme.

Tirsdag var 269 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 19 færre enn dagen før.

Til sammen er 688 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

62,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 14 dødsfall i Norge.

Tirsdag ble det kjent at den varslede gjenåpningen gjelder de delene av landet som har lavt smittetrykk. De nasjonale tiltakene som ble innført før påske oppheves nå.

– Det er vanskelig å si når vi kan åpne der. Vi vil måtte ha lokale tiltak lenge. Det er i Oslo lokale vedtak som gjøres. Men man må se smittenedgang i Oslo før de kan åpne mye, sa statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse.

I alt 873.914 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 296.529 personer har fått andre dose.

(©NTB)

Flere nyheter: