reklame
Menu
Det siste døgnet er det registrert 704 nye tilfeller av koronasmittede i Norge, ifølge foreløpige tall fra MSIS – Folkehelseinstituttets nasjonale meldesystem for smittsomme sykdommer. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

704 nye koronasmittede registrert siste døgn – høyeste tall noensinne

Det var ved midnatt registrert 21.338 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 704 meldte tilfeller siste døgn.

Av NTB | 03.11.2020 00:38:04

Medisin og helse: Økningen på 704 er den høyeste under pandemien så langt.

De siste to dagene er økningen på 1.008 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Selv om det testes langt flere enn tidligere, øker også andelen positive tester. Fra mandag i forrige uke til mandag denne uka er andelen på like under 2 prosent. Det er nesten fire ganger høyere enn i midten av juni, da andelen lå på rundt 0,5 prosent, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

Mandag var det registrert 64 innlagte med covid-19 ved norske sykehus, tre av disse fikk respiratorbehandling ifølge tallene fra Helsedirektoratet, som oppdateres hver formiddag

282 personer er så langt døde av covid-19 i Norge, ifølge de foreløpige tallene.

(©NTB)

Flere nyheter: