reklame
Menu
Helsebyråd Beate Husa (f.v.), byrådsleder Roger Valhammer, og smittevernoverlege Karina Koller Løland under en pressekonferanse med Bergen kommune om koronasituasjonen. Kommunen oppfordrer alle unge som har vært på fest til å frivillig gå i karantene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

66 nye smittetilfeller i Bergen

Siden fredag er det registrert 66 nye tilfeller av koronasmitte i Bergen kommune. Kommunen oppfordrer nå yngre voksne til å frivillig gå i karantene.

Av NTB | 31.08.2020 16:07:59

Medisin og helse: Årsaken til oppfordringen er at smittetilfellene kan spores tilbake til fester og andre studentarrangementer, og at alle de smittede er i alderen 19 til 27 år.

– Vi oppfordrer alle unge som har vært på fest, til å gå i selvpålagt karantene. Dette skal gjelde i ti dager, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Samtidig ble det avvist at det er aktuelt å innføre bruk av munnbind i kommunen.

– Det kan forandre seg dersom Folkehelseinstituttet (FHI) endrer sin anbefaling, men per i dag ser vi ingen grunn til å avvike fra FHI sin anbefaling og innføre bruk av munnbind, sa medisinsk fagsjef i Bergen, Trond Egil Hansen, ifølge Bergens Tidende.

Norges Handelshøgskole har rapportert totalt 58 smittetilfeller – 19 av dem det siste døgnet – og har fra mandag av stoppet all fysisk undervisning ved skolen fram til 11. september.

– Forelesningene våre har hatt gode smitteverntiltak, men vi ønsker å bidra ytterligere til at alle ansatte og studenter føler seg trygg, sier rektor Øystein Thøgersen ifølge K7 Bulletin – skolens studentavis.

Mandag ettermiddag var det kø ved skolen av elever som ønsker å teste seg for koronasmitte.

Handelshøyskolen BI har registrert totalt fire smittetilfeller siden 1. august. Det siste tilfellet kom i løpet av helgen.

(©NTB)

Flere nyheter: