Menu
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

650 millioner mer til pensjonistene

Frp fikk sammen med SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet flertall i Stortinget for kravet om at pensjon skal øke med 3,83 prosent på årsbasis.

Av Egil M Solberg | 17.06.2021 13:21:39

Pensjon: Pensjonistforbundets krav om at pensjon skal øke med 3,83 prosent på årsbasis er innfridd. Det gir en vekst i pensjonen på 5,36 prosent fra 1. mai.

Uenighetsprotokollen mellom Pensjonistforbundet og regjeringen endte opp som en innertier for landets pensjonister da saken i dag ble behandlet i Stortinget.

– Jeg er veldig glad for at vi i dag fikk gjennomslag for å gi pensjonistene det de fortjener, og som Pensjonistforbundet har bedt om, sier FrPs leder Sylvi Listhaug.

Hun har tidligere vært eldre- og folkehelseministe.

Full kompensasjon

Et flertall på Stortinget bestående av FrP, SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet har gitt full støtte til Pensjonistforbundets krav i trygdeoppgjøret.

Det gis full kompensasjon for at det ble benyttet en for lav lønnsvekst i beregningen av pensjonsøkningen i trygdeoppgjøret i fjor.

Dermed blir pensjonsveksten fra 1. mai i år økt til 5,36 prosent fra det opprinnelige tilbudet fra regjeringen på 4,99 prosent.

Forskjellen utgjør om lag 925 kroner mer i årlig pensjon i gjennomsnitt.

– FrP vil aldri slutte å kjempe for pensjonistene. Vi vil sikre økt inntekt og stoppe avkortingen for gifte og samboende pensjonister, sier Listhaug til Radio Haugaland.

Flere nyheter: