Menu
Av de 600 passasjerene som kom med to fly fra Sør-Afrika til Nederland fredag, har 61 testet positivt for korona. Her fra et av flyene – KLM flight 598, som kom fra Cape Town. Foto: UGC via AP / NTB

61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

Av de 600 passasjerene som kom med to fly fra Sør-Afrika til Nederland fredag, har 61 testet positivt for korona.

Av NTB | 27.11.2021 08:30:18

Økonomi og næringsliv: Den nederlandske avisa Algemeen Dagblad skriver ifølge VG at det ikke er kjent om de er smittet med den nye varianten omikron, men helsemyndighetene i landet analyserer nå prøvene for å finne ut av dette.

Fredag morgen landet to fly fra Sør-Afrika på Schiphol ved Amsterdam. Samme morgen innførte nederlandske myndigheter flyforbud for alle flygninger fra det sørlige Afrika.

Passasjerene måtte vente i rundt fire timer på å få gå av flyet. Nederlandske helsemyndigheter ville teste samtlige passasjerer. De som har testet positivt er satt i karantene i et hotell nær flyplassen.

De reisende kom fra Cape Town og Johannesburg i Sør-Afrika. Nederland er allerede i beredskap på grunn av økende koronasmitte.

Fredag ​​innførte Nederlands regjering nye restriksjoner som trer i kraft søndag. Det handler blant annet om kveldsstenging, som innebærer at kinoer, teatre og klesbutikker må stenge senest klokka 17.

Den nye omikron-varianten har fått Norge og flere andre land til å stenge for flygninger fra Sør-Afrika og nabolandene Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Lesotho og Eswatini.

Så langt er Belgia det eneste europeiske landet som har registrert smitte med den nye varianten. Det skjedde fredag ​​da en ung, uvaksinert kvinne ble testet positivt for varianten, ifølge AFP.

(©NTB)

Flere nyheter: