Menu
Illustrasjon/foto: Eirik Dankel

500 nye smittede på 10 dager

Det har vært en eksplosjonsartet smitteøkning med covid-19 på Haugalandet de siste 10 dagene. Rundt 500 nye er smittet og mørketallene kan være store.

Av Egil M Solberg | 05.11.2021 14:17:15

Koronapandemi: Økende smitte og høyt press på mange avdelinger gjør at helseforetaket Helse Fonna øker beredskapen. Det vedtok beredskapsledelsen ved helseforetaket i dag.

De siste 10 dagene er rundt 500 nye personer registrert på Haugalandet. det er en ny dyster rekord under pandemien. Mørketallene kan også være store nå som mange benytter seg av selvtester.

Karmøy har de høyeste smietallene med 201 registrerte smittede de siste 10 dagene. Haugesund har 170 og Vindafjord har 115 nye smittede bare de siste 4 dagene. De andre kommunene på Haugalandet har lavere tall, men mørketallene kan være store nå som mange bruker selvtester.

Sykehuset forbereder seg nå på en økning i tallet på pasienter med covid-19 de kommende dagene og ukene.

– Det er etter mellom 8 og 11 dager etter at de første symptomene melder seg at innleggelsene typisk kommer, opplyser kommuen- og smittevernlege Katrine Marie Haga Nesse til Radio Haugaland i dag.

Det er nå seks personer innlagt med påvist koronavirus på sykehusene i Helse Fonna. Fem av dem ligger på Haugesund sykehus, mens en pasient er innlagt på Stord sykehus. En av pasientene får intensivbehandling.

En medarbeider på Stord sykehus fikk også påvist koronasmitte i går, men det er så langt ikke meldt om flere smittetilfeller på sykehuset.

Hør intervju med kommunelegen i Karmøy

Flere nyheter: