Menu
50 personer omkom i flystyrten på Filippinene søndag, ifølge landets luftforsvar. Foto: AP / NTB

50 omkom i flyulykken på Filippinene

Totalt 50 personer mistet livet i flystyrten på Filippinene søndag, opplyser landets forsvarsdepartement.

Av NTB | 05.07.2021 02:23:51

Økonomi og næringsliv: 47 av de 96 som var om bord, døde. Også tre sivile på bakken mistet livet. Ytterligere 49 soldater og fire sivile ble skadd i ulykken og blir behandlet på sykehus, ifølge forsvarsdepartementet.

Flyet, et militært transportfly, forsøkte å lande på øya Jolo i Sulu-provinsen da det krasjet i Patikul søndag formiddag lokal tid. Ulykken er den verste militære flyulykken i landet på nesten 30 år.

– Etterforskningslaget har allerede ankommet området. Vi er fast bestemt på å finne ut hva som faktisk skjedde i denne tragiske hendelsen, sa generalmajor Edgard Arevalo, som er talsmann for det filippinske forsvaret.

Mange av dem som var om bord, var unge menn som nylig avsluttet sin første opplæring i forsvaret. Arbeidet med å identifisere de omkomne er i gang. Brorparten av dem har fått betydelige brannskader, og arbeidet er vanskelig, ifølge Arevalo.

Flyet var av typen Lockheed C-130 Hercules. Soldatene om bord var på vei til Jolo for å bidra i kampen mot jihadistgruppa Abu Sayyaf, som har sterk tilstedeværelse i området.

Gruppa anklages for å stå bak flere av landets verste bombeangrep og kidnappinger.

(©NTB)

Flere nyheter: