reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ingrid Stenstadvold Ross er generalsekretær i Kreftforeningen. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB

50 millioner til Norges største kreftstudie

Den nasjonale kreftstudien Impress Norway får 50 millioner kroner. Den skal ta for seg pasienter som har fullført standardbehandling.

Av NTB | 24.11.2020 04:07:59

Vitenskap og teknologi: Studien skal ledes av Oslo universitetssykehus (OUS) og starter på nyåret i 2021. Prosjektet vil gi norske pasienter tilgang på persontilpasset medisin, skriver VG.

Studien er den største vi har hatt innen kreft her i Norge, opplyser professor og kreftlege Åslaug Helland, som er leder for studien. 15 sykehus er med.

Fra før har Kreftforeningen gått inn med 16 millioner kroner.

– Dette er helt fantastisk! Støtte til Impress innebærer at flere i hele Norge får tilgang til kreftbehandling av topp kvalitet. Det igjen kan bety at mange flere vil overleve kreft og leve lenger med sin kreftsykdom, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen til VG.

– Impress Norway vil gjennomføres i samarbeid med tilsvarende internasjonale studier for deling av resultater, og studien vil være av stor betydning for kompetansebygging innen presisjonsmedisin og individtilpasset behandling i hele Norge, sier Jan Frich, viseadministrerende direktør i Helse sør-øst.

I tillegg til to andre prosjekter ved Oslo universitetssykehus får også prosjekter ved St. Olavs hospital, Sørlandet sykehus og Helse Bergen penger.

– Denne studien er åpen for alle norske kreftpasienter som har fått standard behandling. Det gjelder alle kreftdiagnoser, sier Helland.

Impress Norway er ett av flere prosjekter som ble tildelt penger mandag. I alt ble det delt ut 134 millioner fra Nasjonalt program for klinisk behandlingsforskning i spesialisthelsetjenesten (Klinbeforsk), opplyser Helse sør-øst i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: