Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

5 personer omkom i trafikken i mars

Så langt i år har 14 personer mistet livet i trafikken. Det er 10 personer færre enn i samme periode i fjor da 24 personer omkom. Det er ingen trafikkdrepte i Rogaland i mars måned.

Av Egil M Solberg | 05.04.2021 10:13:03

Trafikk: Det er historisk lave tall for trafikkdrepte vi nå får rapporter om.

– 14 omkomne er nok et historisk lavt antall omkomne i nyere tid. Nedgangen i år er først og fremst at det er langt færre menn som har mistet livet i trafikken enn tidligere. Jeg tror dette er første gang vi ser at det er like mange kvinner som menn som har mistet livet i trafikken etter årets tre første måneder, sier Christoffer Solstad Steen, senior kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk.

Like mange kvinner som menn har omkommet i år

Syv kvinner og syv menn har mistet livet i år. Vanligvis utgjør menn mellom 70 og 80 prosent av de omkomne på veiene i løpet av et år. Tre av de fem som har mistet livet i mars, er kvinner.

– Det er 12 færre menn som har mistet livet så langt i år enn i fjor, og det er positivt med en slik betydelig nedgang. Jeg har ingen god forklaring på denne endringen. Selv om det sannsynligvis baserer seg på tilfeldigheter, må vi håpe at denne utviklingen vil fortsette ut året, sier Steen.

Barn omkom i trafikken

I 2019 mistet for første gang ingen barn livet i trafikken. Dessverre omkom det to barn i trafikken i 2020 og i mars i år omkom det ei jente i trafikken.

– Et dødsfall i trafikken er like tragisk og unødvendig uavhengig av hvem som rammes. Likevel er det noe ekstra tungt og meningsløst når et barn mister livet i trafikken. Dessverre har dette rammet en familie i Troms og Finnmark. Jeg tror alle som er opptatt av trafikksikkerhet og alle foreldre føler med disse akkurat nå. Et av våre kjerneområder er trygghet for barn i trafikken og det er kanskje noe av det mest betydningsfulle vi jobber med i Trygg Trafikk, sier Steen.

Tall fra Trygg Trafikk

Flere nyheter: