reklame for smiaa
Menu
Arbeidere iført beskyttelsesutstyr noterte søndag navn på folk som enten bor rundt Xinfadi-markedet eller har vært på besøk på markedet. Lørdag ble det meldt om flere smittetilfeller lokalisert til dette området. Mandag ble det meldt om smittetilfeller også rundt et annet marked nordvest i Bejing. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix

49 nye koronasmittede i Kina – 36 i Beijing

Kinesiske helsemyndigheter meldte om 49 nye tilfeller av koronasmitte mandag. De fleste var registrert i Beijing hvor myndighetene stenger ned nye områder.

Av NTB | 15.06.2020 07:34:04

Økonomi og næringsliv: Etter en økning i antall smittede knyttet til et marked i hovedstaden Beijing i helgen, meldte myndighetene om fortsatt økte smittetall mandag. Fra søndag til mandag ble det meldt om 49 nye tilfeller, åtte færre enn foregående døgn.

36 av de nye tilfellene er i Beijing, ti er smitte sporet fra utlandet og tre er registrert i Hubei-provinsen, melder den statlige avisen People’s Daily.

De nye smittetilfellene er oppdaget rundt Xinfadi-markedet i Fengtai-distriktet, sørvest i Beijing. Som følge av smitten er markedet og flere skoler stengt og befolkningen i området er beordret til å holde seg hjemme.

Landet melder om at det nå er 177 personer som er syke av covid-19 i Kina og at tilstanden er kritisk for to av dem.

Ifølge Worldometer har over 83.000 mennesker i Kina blitt registrert smittet av koronaviruset siden utbruddet i desember i fjor. 4.634 er meldt døde som følge av smitten.

Myndighetene i Beijing stengte mandag ned elleve bydeler i forsøk på å hindre spredningen av viruset. Flere steder er det satt opp veisperringer og det gjennomføres nå omfattende smittetesting i områdene.

Representanter for lokale myndigheter er nå under etterforskning og flere har mistet jobben. Dette inkluderer distriktets viseborgermester Zhou Yuqing, opplyser det kinesiske nyhetsmediet HK01.

(©NTB)

Flere nyheter: