reklame for smiaa
Menu
FOTO: DANIEL DENIAZI / RADIO HAUGALAND

46 testet for covid-19 i Sveio

I Sveio er 46 personer testet for covid-19 etter at en elev ved Vikse skule fikk påvist smitte. Alle sammen har testet negativt.

Av Daniel DeNiazi | 23.05.2020 18:28:54

KORONAVIRUS: Det opplyser Sveio kommune på sine nettsider.

Fortsatt er ikke smittesituasjonen helt avklart, og det er fremdeles personer med symptomer som skal testes de neste dagene.

Alle elever med symptomer som går på det trinnet der eleven som har testet positivt hører til, har eller skal bli testet, opplyser Sveio kommune.

– Dette varierer fra lette til kraftigere symptomer. Det er gjort tester av disse som vi venter svar på i morgen, sa kommunelegen, Ståle Andreassen til Radio Haugaland fredag ettermiddag.

Les også: – Flere kan være smittet i Sveio

Det har vært lav terskel for å teste andre personer fra Vikse-området. Ledelsen ved skolen har planlagt å holde åpen på mandag og opprettholde de smitteverntiltakene som skolen og kommunen har iverksatt.

– Kommunen vil igjen minne alle på å holde seg hjemme dersom man har luftveissymptom, og oppfordrer alle med slike symptomer om å kontakte testsenteret i Aksdal for å avklare behov og bestille time for testing, skriver kommunen.

Testsenteret kan kontaktast på tlf. 52 75 74 00 på kvardagar kl. 08.30–15.00.

Flere nyheter: