Menu
En 46 år gammel mann er tiltalt for en lang rekke nettovergrep mot barn. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

46-åring tiltalt for nettovergrep mot over 40 barn

En 46 år gammel mann er i Hordaland tingrett tiltalt for å begått nettovergrep mot over 40 barn. Han erkjenner i all hovedsak straffskyld, sier hans forsvarer.

Av NTB | 26.09.2022 13:50:47

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen utga seg ved flere anledninger for å være en ung jente og lurte gutter til å utføre seksuelle handlinger via chat eller videosamtaler, ifølge tiltalen.

Han ga komplimenter, instruksjoner, pratet seksuelt og ga inntrykk av å utføre tilsvarende handlinger med seg selv, heter det i tiltalen.

Overgrepene spant ifølge tiltalen seg over flere år, og mange barn er involvert i saken. Noen av barna var rundt ti år gamle da overgrepene skal ha funnet sted.

Mannen lagret videoene på datamaskinen sin, og han skal ha solgt videoene videre på nettet. Han er også tiltalt for å ha filmet nakne barn og voksne i dusjen og garderoben på et badeland. Tiltalen beskriver hvordan mannen gjemte et skjult kamera inne i en såpeflaske for å få til dette.

Forholdene mannen anklages for strekker seg fra 2008 og fram til 2020, da han ble pågrepet.

– Det er en sak med stort alvor. Mange av tiltalepunktene har strafferamme på 21 og 15 års fengsel, sier han til Bergens Tidende.

Mannens forsvarer, advokat Kim Villanger, sier til avisen at klienten i all hovedsak har erkjent straffskyld.

Saken er sendt til beramming ved Hordaland tingrett, men det er foreløpig uklart når den starter og hvor langvarig rettssaken blir.

De mest alvorlige anklagene er betegnet som grove voldtekter av tre barn under 14 år. De skal ha blitt forledet til blant annet å onanere foran webkamera og til å gjennomføre seksuelle handlinger med andre gutter.

Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen avgjorde saken for noen uker siden og skal i utgangspunktet også føre den for retten.

(©NTB)

Flere nyheter: