Menu
Veteranen Lee Westwood med vinnertrofeet etter seieren i Abu Dhabi-mesterskapet i golf. Han fikk også drøyt 10 millioner kroner i seierspremie. Foto: Kamral Jebreili, AP / NTB scanpix

46-årige Westwood vant Abu Dhabi-mesterskapet

Den engelske golfveteranen Lee Westwood imponerte stort da han vant Abu Dhabi-mesterskapet søndag.

Av NTB | 19.01.2020 22:25:26

Sport: – Dette er fantastisk. Jeg er ekstatisk og ganske full av følelser. Det er stort å vise at jeg fortsatt er god nok, sa 46-åringen. Han er den tredje spiller som har vunnet turneringer på europatouren i fire ulike tiår.

Hans første tittel kom i Scandinavian Masters i 1996. Den tidligere verdenseneren vant også på 00-tallet og 10-tallet. Søndagens tittel var hans 25. på europatouren.

Westwood innledet siste runde med ett slags ledelse til Bernd Wiesberger og Francesco Laporta. Han ga aldri fra seg ledelsen, og etter en 67-runde seiret han to slag foran Matthew Fitzpatrick, Tommy Fleetwood og Victor Perez. Seieren i en av europatourens mest pengestinne turneringer ga ham drøyt 10 millioner kroner i seierssjekk.

Fleetwood leverte en knallsterk 63-runde på sin 29-årsdag, men misset en birdieputt på siste hull da han kunne tangert banerekorden og lagt press på Westwood.

Viktor Hovland misset cuten i turneringen med ett slags margin fredag. Han måtte nøye seg med delt 74.-plass etter runder på 73 og 71 slag.

(©NTB)

Flere nyheter: