reklame for Sheiken Bowling
Menu
46-årige Anne Margrethe Hausken Nordberg løp Nydalen inn til klar seier i Tiomila. Her er hun i aksjon under et VM-løp. Foto: Geir Olsen / NTB

46-årige Nordberg løp Nydalen inn til seier i Tiomila

Anne Margrethe Hausken Nordberg (46) løp siste etappe da Nydalen vant kvinneklassen i den klassiske svenske orienteringsstafetten Tiomila lørdag.

Av NTB | 07.05.2022 19:30:54

Sport: – Jeg var så nervøs! Dette er siste gang jeg løper siste etappe, sa superveteranen med glimt i øyet etter å ha tatt vare på en klar ledelse.

– Jentene foran meg leverte så jeg faktisk ble rørt da de kom først inn til veksling gang på gang.

Anna Ulvensøen vekslet som nummer tre etter første etappe, men Helena Karlsson var tidlig i tet på 2. etappe, og siden var Nydalen først. Tone Bergerud Lye og Pia Young Vik vekslet begge i ledelse, og Nordberg paraderte i mål nesten fem minutter foran nærmeste konkurrent, svenske Kåre.

– Det er en fantastisk følelse å løpe alene i tet på Tiomila på denne måten, sa Nordberg, som feiret sin tredje seier i stafetten. Hun løp for Halden i 2009 og 2012. Nydalen hadde en seier fra før, helt tilbake i 2006.

De fire andre på laget tok sin første seier i Tiomila.

NTNUI var nest beste norske lag på 5.-plass. Landslagsløper Marie Olaussen løp for svenske Store Tuna, som ble nummer tre, mens Andrine Benjaminsen hjalp Pan Århus inn til 4.-plass.

Tiomila arrangeres for første gang på tre år etter å ha blitt stoppet av pandemien både i 2020 og 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: