Menu
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

45.000 bergensere må koke drikkevannet

18.000 husstander i Bergen, eller anslagsvis 45.000 personer, må koke drikkevannet. Kommunen opplyser at den jobber med å løse rørklusset som påvirker beboerne.

Av NTB | 11.07.2022 00:22:35

Natur og miljø: Før helgen oppsto det et vannledningsbrudd som påvirker bydelene Fana og Ytrebygda i Bergen. Søndag ettermiddag bekrefter Bergen Vann at nærmere 18.000 husstander, eller 45.000 bergensere, er rammet, skriver Bergens Tidende og Bergensavisen.

Vaktsjef Christian Mack i Bergen Vann opplyser at man jobber for fullt med å rydde opp. Inntil videre råder man innbyggerne i deler av Fana og Ytrebygda til å koke drikkevannet.

– Totalt siden torsdag har vi sendt ut kokevarsel til 45.000 personer fra Skjold og Krokeide til Apeltun og Flesland, sier han.

Det hele startet med funn av små mengder E.coli på Skjold, som fikk kokevarsel torsdag. Så kom vannledningsbruddet på Titlestad, som man fryktet kunne påvirke drikkevannskvaliteten i hele området.

– Vi har tatt tolv nye prøver i dag som er sendt til laboratorium. Hvis disse er negative må vi gjennom et prøvetrinn to før vi kan friskmelde vannet. Derfor blir kokepåbudet neppe avblåst før tirsdag, sier Mack.

(©NTB)

Flere nyheter: