reklame
Menu
Flere barn har hatt hjemmeundervisning under koronakrisen. 44 prosent av foreldrene har ikke hatt kontakt med skolen i perioden, ifølge en ny undersøkelse fra FUG. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB scanpix

Hadde ikke kontakt under hjemmeundervisningen

Koronakrisen har ført til hjemmeundervisning for mange foreldre. 44 prosent sier at de ikke hadde kontakt med skolen i perioden.

Av NTB | 26.04.2020 22:02:40

Sosiale forhold: Det kommer fram i en undersøkelse Opinion har gjennomført for Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG).

30 prosent svarer at de ikke hadde noen kontakt med skolen de tre første ukene med hjemmeundervisning, mens 14 prosent kun hadde kontakt med skolen gjennom barnet sitt.

1.029 foreldre er spurt i undersøkelsen, som er utført i perioden 16.–20. april. Nesten alle de spurte, 98 prosent, hadde da hatt hjemmeundervisning de siste tre ukene.

– Vi hadde håpet og trodd at skolene ville tilstrebe gode rutiner for en jevn dialog med foreldrene i en så alvorlig krise. Dette var ting vi spilte inn til myndighetene i en tidlig fase, sier han.

Flest foreldre med barn på 1.- 4. trinn hadde kontakt med skolen (73 prosent). Deretter minker kontakten jo høyere i utdanningsløpet elevene er.

Blant foreldre med barn på 5.–7. trinn hadde 62 prosent kontakt med skolen. For ungdomsskolen gjaldt dette 47 prosent, og 27 prosent for foreldre til videregåendeelever.

Blant dem som var minst fornøyd med kontakten med skolen, var de fleste foreldre til førsteårselever på videregående.

Chramer mener det trengs en egen veileder for hjemmeskole som beskriver rutiner for kontakten mellom hjem og skole.

– Vi vet at det er avgjørende for elevene – og spesielt nå, sier Chramer.

Leder Marius Chramer i FUG mener tallene er urovekkende.

73 prosent av foreldrene svarer at de ikke savnet kontakt med skolen, mens 18 prosent svarer at de har savnet det.

(©NTB)

Flere nyheter: