reklame for Utvik Autoservice
Menu
En rekke personer har testet positivt etter arrangementene i dette bedehuset i Lyngdal sist helg. Foto: Krister Kvinlaug/Lyngdals Avis / NTB

43 nye smittede i flere kommuner etter religiøs samling i Lyngdal

26 personer i Lyngdal og 17 personer i Lindesnes kommune er det siste døgnet bekreftet smittet av koronaviruset etter et menighetstreff i Lyngdal forrige helg.

Av NTB | 14.11.2020 16:53:11

Medisin og helse: Lyngdal kommune nærmer seg nå full nedstengning, skriver Lyngdals Avis.

– Smittesituasjonen i Lyngdal har det siste døgnet tatt en dramatisk vending. I løpet av lørdagen har kommunen fått melding om til sammen 26 nye smittetilfeller i Lyngdal. Så langt. Kommunen går til politianmeldelse for brudd på smittevernloven, skriver kommunen i en pressemelding.

Kommunen varslet først om et mulig utbrudd fredag da to av deltakerne hadde testet positivt. Over 150 personer ble testet fredag, og 163 er i karantene.

I tillegg til smitten i Lyngdal og Lindesnes er det forgreininger til Farsund kommune og Søgne i Kristiansand.

Lindesnes, Lyngdal og Farsund har etablert en regional kriseledelse sammen med politiet, og vil samarbeide om håndteringen av smitteutbruddet, ifølge Lindenes Avis. De vil møtes senere lørdag.

Ifølge Fædrelandsvennen er det et rumensk miljø som har organisert samlingene, som foregikk på Betania i Lyngdal forrige fredag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: