Menu
Statsepidemiolog Anders Tegnell ankommer torsdagens pressetreff med Folkhälsomyndigheten i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix

43 nye koronadødsfall i Sverige

282 koronasmittede er døde i Sverige, en økning på 43 det siste døgnet.

Av NTB | 02.04.2020 14:48:04

Sosiale forhold: 5.466 personer har fått påvist smitte i Sverige, og 402 fikk torsdag ettermiddag intensivbehandling, opplyser statsepidemiolog Anders Tegnell i Folkhälsomyndigheten.

Tegnell sier de nå er oppe på et nytt nivå og uttrykker bekymring for den eldste delen av befolkningen.

– Det er de eldste, over 70, som ikke bare blir syke, men også dør i stor utstrekning. Ikke minst for å beskytte de eldste trenger vi å flate ut kurven. Slik at intensivbehandlingen kan fortsette å bygges opp så de kan ta imot det økte antallet tilfeller som kommer inn, sier Tegnell, ifølge Aftonbladet.

Bare i Stockholm er det bekreftet smitte ved minst 29 aldershjem.

Ifølge undersøkelsen har minst 90 kommuner rapportert om bekreftede koronatilfeller eller mistenkt smitte ved sine aldershjem.

– Nei, det har vi åpenbart ikke gjort. Det er jo veldig uheldig, for det er jo akkurat det vi forsøker å forhindre på alle mulige vis, sier Tegnell på pressekonferansen torsdag.

I løpet av uken har 43 kommuner opplyst at de har hatt bekreftede tilfeller ved kommunens aldershjem, og ytterligere 51 opplyser om mistenkte tilfeller.

Tirsdag vedtok den svenske regjeringen å innføre et forbud mot besøk på alle landets aldershjem.

Det finnes bekreftede eller mistenkte tilfeller av koronavirus ved hvert tredje aldershjem i Sverige, ifølge en kartlegging fra Sveriges Radio Ekot.

På spørsmål fra Ekot om de har lyktes med strategien om å holde smitten unna aldershjemmene, svarer Tegnell:

Tegnell har måttet tåle mye kritikk for Sveriges strategi for å bekjempe koronaviruset. Sverige har valgt en mindre restriktiv linje når det gjelder sosial isolasjon enn både Norge og en rekke andre europeiske land.

(©NTB)

Flere nyheter: