Menu
Norges Erling Braut Haaland scorer mot Sverige søndag. Foto: Javad Parsa / NTB

42 mål på 39 kamper for kortfattet Haaland: – Fantastisk og nydelig

Erling Braut Haaland stoppet Sverige for andre gang på en uke. Spissen avsluttet sesongen med et målsnitt 1,07 per kamp etter 42 scoringer.

Av NTB | 12.06.2022 20:46:09

Sport: – Det var en fantastisk seier. Jeg har egentlig ikke ord. Å slå svenskene i min siste kamp for sesongen, er fantastisk, sa Haaland til TV 2.

Haaland fikk også spille med kapteinsbindet en stund.

– Det var stort, sa Haaland.

Han gikk senere gjennom intervjuområdet etter kampen og svarte med to ord:

– Fantastisk og nydelig.

Haaland hadde tre bra muligheter på headinger mot Slovenia (0-0-kamp torsdag), men utnyttet ingen av dem. Mot Sverige traff han på første forsøk etter at Mats Møller Dæhli og Fredrik Bjørkan (målgivende) sto for forarbeidet.

Haaland utnyttet også et straffespark til å ordne 2-0 i 3-2-seieren. Det kom til etter VAR-gransking etter at Alexander Sørloth fikk hendene til keeper Robin Olsen i ansiktet og falt i gresset.

Angriperen scoret fire ganger mot svenskene i løpet av bare én uke. Han la også pasningen til Sørloths 3-1-scoring på Ullevaal stadion søndag.

Haaland gikk av banen til stående ovasjoner etter 88 minutter.

21-åringen avsluttet sesongen 2021-22 med 29 mål på 30 kamper for Borussia Dortmund og 13 scoringer på ni kamper for Norge.

Slik kom Haalands mål:

Bundesliga: 22

Tysk cup: 4

Mesterliga: 3

Landslaget: 13

Haaland skal spille for Manchester City fra sommeren. Det er uklart når han blir presentert av tittelforsvareren i Premier League. Det kan skje om få dager.

(©NTB)

Flere nyheter: