Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB

41 nye smittet på Stord

Det er meldt om 41 nye smittetilfeller på Stord den siste uken. I ettermiddag kom det melding om ytterligere tre smittetilfeller.

Av Egil M Solberg | 19.03.2021 14:46:49

Koronapandemi: Tallene for smittede på Stord fortsetter også å øke. Alle de tre siste smittetilfellene har kjent smittevei knyttet til skole.

De nye smittede avdekket i formiddag beskriver slik:

* En tenåring testet i går som ikke har symptomer. Vedkommende er nærkontakt til en annen person smittet i tilknytning til skole. Vedkommende er isolert og sporing avsluttet.

* 20-åring meldt covid-positiv etter test i går torsdag. Vedkommende har ikke alvorlige symptomer. Her er det kjent smittevei i husstanden. Smitten er knyttet til utbruddet i skolen. Vedkommende er isolert og sporing er avsluttet.

* 50-åring meldt covid-positiv etter test i går. Vedkommende har lette symptomer. Her er det også kjent smittevei internt i husstanden. Smitten er knyttet til skole. Vedkommende er isolert og sporing er avsluttet.

Helse Fonna opplyser i dag også at en innbygger på Stord nå er innlagt på koronaavdelingen på Stord sykehus.

Møte i kriseledelsen

De siste sju siste dagene, ikke medregnet de to siste smittetilfellene, er det meldt 41 nye tilfelle med covid-19 smitte i kommunen. 22 av disse er smitta med britisk mutert virus. Seks har ukjent smittekjelde.

Stord kommune har hatt forsterket smittesporing siden det ble rapportert om mutert virus. Til sammen 350 personer er var per fredag morgen i karantene.

Det er innført lokal forskrift med ulike innstramminger som i tillegg til de nasjonale retningslinjene og rådene som gjeld. Kriseleiinga følger situasjonen fra dag til dag.

Flere nyheter: