powergym
Menu
KOBLES TIL BELGIA-ANGREPET: Khalid El Bakraoui (t.v.), Ibrahim El Bakraoui (midten) og Najim Laachraoui (t.h.) Interpol / Belgisk politi

400 terrorister i Europa

Minst 400 terrorister har fått trening av IS og står klare til å gjennomføre nye dødelige terrorangrep i Europa, ifølge Associated Press.

Av Egil M Solberg | 24.03.2016 09:10:26

Opprørerne utgjør terrorceller av tilsvarende type som de som sto bak angrepene i Brussel og Paris, og har fått ordre om å velge tid, sted og metode for å forårsake så høye dødstall som mulig, ifølge sikkerhetskilder AP har snakket med.

Nettverket av bevegelige, delvis uavhengige celler viser utbredelsen av IS i Europa, mens IS taper terreng i Syria og Irak.

APs kilder omfatter europeiske og irakiske etterretningsfolk, samt en fransk parlamentariker som går jihadistnettverkene nærmere etter i sømmene.

Kildene viser til treningsleirer i Syria, Irak og muligens også i land som tidligere var del av Sovjetunionen, der de får trening i å angripe mål i Vesten.

Politiets sikkerhetstjeneste gjentok onsdag at trusselbildet i Norge foreløpig er uendret som følge av terrorangrepene i Brussel, melder Aftenbladet.