Menu
Palestinske sikkerhetsstyrker, iført munnbind, holdt lørdag vakt utenfor Angel Hotel i Beit Jala rett utenfor Betlehem, der 40 gjester og ansatte holdes i viruskarantene. Foto: AP / NTB scanpix

40 i virus-karantene på palestinsk hotell

40 ansatte og gjester er satt i karantene på et palestinsk hotell nær Betlehem på den okkuperte Vestbredden etter at sju personer er smittet av koronavirus.

Av NTB | 07.03.2020 10:31:28

Fritid: Ifølge den israelske avisa Jerusalem Post er det 14 amerikanske statsborgere og rundt 25 palestinske gjester og ansatte blant dem som nå ikke får forlate Angel Hotel i Beit Jala rett utenfor Betlehem.

– Jeg og mine ansatte befinner oss nå inne i hotellet, bekrefter hotelldirektøren Maryana al-Arja overfor The Media Line.

– Amerikanerne forlot hotellet i dag morges, men det palestinske turistpolitiet tok dem med tilbake fordi de kunne ikke finne annen trygg innlosjering i Betlehem-området, forteller hun.

– De sju som er smittet eller mistenkes å være smittet, befinner seg inne på hotellet, opplyser Maryana al-Arja.

Gjestene på hotellet sitter ifølge hotelldirektøren på rommene sine, og palestinsk helsepersonell er på plass for å bistå og forberede evakuering av dem som eventuelt trenger medisinsk hjelp.

Israel okkuperte Vestbredden i 1967 og bestemmer hvem som slipper inn eller ut av området. Fredag forbød Israel all ferdsel til og fra Betlehem.

– Israelske myndigheter har bedt om at amerikanerne holdes i karantene i 14 dager før de slipper inn i Israel, sier Maryana al-Arja.

(©NTB)

Flere nyheter: