reklame
Menu
Vindafjordtunet i Vats i Vindafjord. FOTO: Vindafjord kommune.

4 av 15 døde på Vindafjordtunet

4 av de 15 beboerne i en avdeling på Vindafjordtunet er døde etter å ha blitt smittet med Covid-19. - Dette går inn på oss alle, sier kommunelege Terje Kleiven.

Av Egil M Solberg | 05.12.2020 00:49:22

Koronapandemi: Denne uken har kommunen på ny opplevd dødsfall på grunn av smitte med covid 19.

– Det går inn på oss alle, og ikke minst på de ansatte ved Vindafjordtunet, som hver dag gjør en stor innsats for å gi de gamle en trygg og meiningsfull hverdag. Vi tenker også på de pårørende i disse dager, utrykker kommunelegen i en nettartikkel på kommunens nettsider.

I alt 12 beboere har hatt smitte, og 8 av disse har klart seg uten alvorlig sykdomsforløp.

– Vi er glade for at en har lykkes i å holde smitten utenfor de andre avdelingene på Vindafjordtunet, sier kommunelegen.

Trass i strenge smittetiltak har flere av personalet ved institusjonen fått smitte.

– Dette viser hvor smittsomt viruset er, men også hvor stor utfordringen er når en skal drive en smitteavdeling i lokaler som opprinnelig ikke er tenkt til formålet, sier kommunelegen.

Smittesituasjonen ved Vindafjordtunet ser nå ut til å være under kontroll.

– Det er ikke påvist ny smitte på beboere den siste halvannen uken. Både ansatte og beboere blir testet hver uke, opplyser han.

Smittesporingen har fortsatt ikke lykkes med å finne opphavet til smitten på sykehjemmet.

– Vi vet at både ansatte og beboere testet positivt med kort mellomrom i starten av utbruddet. Dette kan tyde på at smitten var i avdelingen noen dager før det ble oppdaget, sier Kleiven.

Flere nyheter: