reklame for Sheiken Bowling
Menu
På en konsert i Spania i mars måtte publikum gå med munnbind i tillegg til å legge fram negativ koronatest. Under utdelingen av Brit Awards kan alle i salen kaste masken. Arkivfoto: Emilio Morenatti / AP / NTB

4.000 tilskuere på britisk musikkprisfest – et helseeksperiment

Når musikkprisen Brit Awards deles ut i London, er det 4.000 tilskuere i salen. Festen blir et eksperiment for å se hvordan det går å samle et stort publikum.

Av NTB | 22.04.2021 10:04:54

Kultur og underholdning: De som slipper inn på utdelingen, behøver verken bruke munnbind eller holde avstand, men de må fremvise en negativ koronatest, skriver Billboard. I tillegg oppfordres de til å teste seg igjen etterpå og legge igjen kontaktinformasjon for eventuell sporing.

Helsepersonell kommer til utgjøre brorparten av publikum ved årets utdeling, som foregår 11. mai i O2 Arena i London. Selv med 4.000 i salen blir det langt fra fullt – O2 har plass til fem ganger så mange.

I tillegg til å feire britisk musikk blir Brit Awards også et helseeksperiment for å se hvordan man igjen kan samle store folkemengder. Arrangøren samarbeider med britiske helsemyndigheter.

Det har allerede vært store konserter i Spania og Nederland, men der har det vært krav om munnbind i tillegg til negativ test.

(©NTB)

Flere nyheter: