reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det er registrert 38 nye koronatilfeller i Drammen det siste døgnet, og 216 tilfeller i løpet av den siste uka. Kommunen strammer nå inn. Illustrasjonsfoto: Vestre Viken HF / NTB

38 nye koronasmittede i Drammen

Drammen kommune har registrert 38 nye koronatilfeller det siste døgnet. Dermed er det registrert 216 nye tilfeller i kommunen den siste uka.

Av NTB | 04.11.2020 16:08:07

Medisin og helse: Det har de siste dagene vært usikkerhet rundt tallene fra Drammen. De siste dagene har det vært 12 og 13 nye tilfeller, men de tallene var preget av at kommunen ikke har fått alle prøvesvarene tilbake fra Oslo.

De siste dagene er prøvene sendt inn til Oslo, men svarene tilbake har vært forsinket. Det gjør at kommunen forventer opp mot dobbelt så mange positive prøvesvar inn fredag, i forhold til det man ellers skulle forvente, opplyser Drammen kommune på sine nettsider.

– Det kan også strekke seg til lørdag at vi får svar fra begge laboratoriene, før vi igjen har en mer normal rytme i prøvesvarene. Derfor er det er fortsatt for tidlig å si noe om reell utvikling i antall smittede denne uka, så vi får utsette vurderingen av tiltakseffekten enda litt til, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Av de 38 nye smittede er 26 nærkontakter av kjent koronasmittet person, mens 12 smittede har ukjent smittevei.

1.312 personer i Drammen kommune har til nå fått påvist koronasmitte, mens 19 personer er døde.

(©NTB)

Flere nyheter: