Menu
En 38 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha knivstukket og drept en 35 år gammel mann i Haugesund i fjor sommer. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

38-åring dømt til tvungent psykisk helsevern etter knivdrap i Haugesund

En mann (38) som har stått tiltalt for å ha knivstukket og drept en 35 år gammel mann i Haugesund i fjor, er dømt til tvungent psykisk helsevern, melder TV 2.

Av NTB | 12.02.2021 11:08:26

Kriminalitet og rettsvesen: 38-åringen var tiltalt for å ha drept Kjartan Slettemoen Hodne (35) i Haugesund med en lang rekke knivstikk i fjor sommer.

Dommen fra Haugaland tingrett er i samsvar med påstanden fra aktoratet i saken.

Domfelte samtykket til overføring til tvungent psykisk helsevern, som i dommen begrunnes med at det er nødvendig for å verne andres liv, helse og frihet.

– Det foreligger gjentakelsesfare hvis han ikke behandles, sier aktor Folke Åmlid til TV 2.

To rettsoppnevnte sakkyndige, som har observert 38-åringen over tid, har konkludert med at domfelte lider av paranoid schizofreni. 38-åringen er også dømt til å betale 80.000 kroner i erstatning til hver av offerets etterlatte innen to uker.

Det var på formiddagen 9. juni i fjor at Hodne ble brakt til sykehus med livstruende skader etter å ha blitt knivstukket i Haraldsgata i Haugesund sentrum. Han døde kort tid senere av skadene.

Hodne var blitt påført en rekke knivstikk flere steder på kroppen. Han døde av forblødning som følge av skjære- og stikkskadene.

Deler av selve drapshandlingen skal ha blitt filmet av en kunde i en av butikkene i nærheten.

Mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, har ikke besvart TV 2s henvendelser, men uttalte under hovedforhandlingen at hans klient ser fram til å motta behandling.

I den ferske dommen er det «etter rettens oppfatning ikke tvilsomt at vilkårene for dom på overføring til tvungent psykisk helsevern er oppfylt i denne saken, og retten tiltrer aktor og forsvarers vurderinger i forhold til dette».

Tiltalte og offeret leide leilighet i samme etasje i Haraldsgata 205. Det var i en av disse leilighetene at drapshandlingen startet, ifølge Haugesunds Avis. Vitner har fortalt at de så tiltalte og offeret komme løpende ut fra oppgangen like før Hodne falt om på gata.

(©NTB)

Flere nyheter: