Menu
Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) og Abid Raja (V) har hatt ansvaret for regjeringens koronaordninger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

3,7 koronamilliarder til idretten og frivilligheten

23.366 aktører i idretten og frivilligheten fikk koronastøtte av regjeringen under viruspandemien. Det største enkeltbeløpet gikk til Norges Håndballforbund.

Av NTB | 11.07.2022 11:18:53

Økonomi og næringsliv: De endelige tallene for myndighetenes støtteordninger fremgår av tallmateriale NTB har fått tilgang til av Lotteri og stiftelsestilsynet. I alt ble nær 26.700 søknader behandlet.

I nesten to år måtte idretten og frivilligheten tilpasse sine aktiviteter etter myndighetenes nasjonale smitteverntiltak. Det førte til at svært mange store og små arrangementer måtte avlyses, utsettes eller nedskaleres i omfang.

For å kompensere for inntektsbortfallet dette resulterte i, opprettet regjeringen en rekke støtteordninger. Nå er de siste kronene utbetalt fra disse. I alt resulterte 26.693 søknader i en samlet utbetaling på 3723 milliarder fordelt på 23.366 aktører.

Det største enkeltbeløpet gikk til Norges Håndballforbund. 27,3 millioner kroner ble utbetalt fra krisepakke tre for bortfall av inntekter tilknyttet «avlysningen» av Norges del av håndball-EM for kvinner i desember 2020.

Et annet enkeltarrangement som også ble rammet av pandemien var bryte-VM i Oslo i oktober 2021. Arrangementet ble gjennomført, men som følge av myndighetenes restriksjoner fikk arrangøren nærmere 18 millioner kroner i kompensasjon.

(©NTB)