Menu
En pil står i en vegg i Kongsberg, der fem personer ble drept og to skadd onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

37-åring siktet for drapene på Kongsberg

En 37 år gammel mann er siktet for drapene på fem personer på Kongsberg. Mannen er dansk statsborger, men bosatt i Kongsberg, opplyser politiet.

Av NTB | 14.10.2021 02:22:24

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet bekrefter denne informasjonen om siktede fordi det verserer mange rykter i sosiale medier om mulige gjerningspersoner som ikke kan knyttes til de alvorlige handlingene, skriver politiet i en pressemelding natt til torsdag.

Mannen ble pågrepet og siktet etter at fem personer ble drept og to skadd i Kongsberg sentrum onsdag kveld. Han er fraktet til arresten i Drammen.

Den siktede har fått oppnevnt Fredrik Neumann som forsvarer, opplyser politiet.

Da forsvareren var på vei inn på politihuset i Drammen natt til torsdag, hadde han ingen kommentarer til saken, melder VG og TV 2.

Det har heller ikke lyktes NTB å få noen uttalelser fra forsvareren.

Politiet har opplyst at det var en konfrontasjon mellom dem og gjerningsmannen før han kom seg unna. Ingen politifolk ble skadd i denne konfrontasjonen. Litt senere ble han pågrepet. I forbindelse med pågripelsen ble det avfyrt varselskudd.

– Det er mange åsteder – denne personen har beveget seg over et stort område hvor det er begått straffbare handlinger, sa Øyvind Aas, driftssjef i Buskerud-politiet, på en pressekonferanse onsdag kveld.

– Vi mener det er én person som har utført disse handlingene alene. Det er naturlig å vurdere om det er en terrorhandling, sa Øyvind Aas, driftssjef i Buskerud-politiet, på en pressekonferanse sent onsdag kveld.

NTB fikk torsdag kveld opplyst at Politiet sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker saken med betydelige ressurser.

Det er foreløpig ikke klart om de drepte og skadde er tilfeldige ofre.

– Jeg kan ikke svare på om det er en relasjon mellom gjerningsperson og ofrene. Vi forholder oss til ofrene som er og vil undersøke om det er en relasjon, sa Aas onsdag.

Samtidig mener politiet at gjerningsmannen handlet alene, og det pågikk sent onsdag ikke noe aktivt søk etter flere personer.

– Jeg hørte at alarmen gikk på Coop, men tenkte ikke så mye på det. Så hørte jeg at det kom ambulanser og politibiler, sier Marit Hoefle, som bor i Christian IV. des gate i Kongsberg sentrum, til NTB.

Hoefle bor like bak Coop Extra-butikken der deler av hendelsen i Kongsberg skjedde.

Politiet har ifølge henne onsdag kveld gått rundt med lommelykter og sett gjennom garasjer og bakgårder i Kongsberg sentrum.

Hoefle sier at det i løpet av kvelden har vært stor aktivitet og mye politifolk som har gått inn og ut av ett av nabohusene deres.

– Det er veldig mange svartkledde politifolk som går rundt her. Det har også vært politi som har banket på hos oss og spurt om vi har det bra, sier hun.

Politiet har opprettet en tipstelefon i saken. Nummeret er 47696400. De har varslet ny informasjon om pressehåndtering klokka 7.30 torsdag morgen.

Politiet fikk klokken 18.13 onsdag kveld flere meldinger om at en person hadde skutt etter folk med pil og bue i Kongsberg. Klokken 18.47 ble mannen pågrepet.

En av de skadde er en politimann som var i en butikk, et av åstedene, på fritida.

Et vitne NTB har snakket med, forteller at det i løpet av kvelden har vært stor aktivitet i sentrum av byen.

Flere nyheter: