reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
USA registrerte nærmere 37.000 koronarelaterte dødsfall i november. Det er blant det høyeste månedlige dødstallet som er registrert siden pandemien brøt ut. Tallet på sykehusinnleggelser øker også kraftig. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB

37.000 amerikanere døde med korona i november

USA registrerte nærmere 37.000 koronarelaterte dødsfall i november. Det er blant det høyeste månedlige dødstallet som er registrert siden pandemien brøt ut.

Av NTB | 02.12.2020 04:38:05

Medisin og helse: I april døde 60.699 personer av eller med korona, men novembertallene er tett opp under det nest høyeste dødstallet på 42.000 i mai, ifølge tall fra Johns Hopkins-universitetet.

Dødstallene falt til litt over 20.000 i juni fordi mange delstater innførte strengere koronarestriksjoner.

Den nye smittebølgen som rammer USA har ført til at delstater har åpnet feltsykehus for å håndtere økningen i antall koronapasienter. Sykehusene bruker mobile likhus, og begravelser blir strømmet eller gjennomført som drive-in-seremonier.

Helsemyndighetene frykter at krisen blir verre i ukene som kommer siden mange amerikanere ignorerte advarslene og reiste i forbindelse med feiringen av Thanksgiving.

– Jeg tviler ikke på at vi kommer til å se en økning i antall dødsfall. Og det er forferdelig, sier Josh Michaud, underdirektør i stiftelsen Kaiser Family Foundation.

– Det kommer til å bli noen svært mørke uker, legger han til.

Koronaviruset har forårsaket nærmere 277.000 dødsfall i USA, og mer enn 14,1 millioner personer har blitt smittet av viruset, viser oversikten til Worldometers.

Et rekordhøyt antall pasienter er innlagt på sykehus med covid-19. Mandag var tallet 96.000 pasienter. Daglig blir det i snitt registrert mer enn 160.000 nye smittetilfeller, og nærmere 1.470 dødsfall – det er på samme nivå som i midten av mai.

(©NTB)

Flere nyheter: