Menu
En militærbase i den colombianske grensebyen Cucuta ble tirsdag rammet av en bilbombe. 36 personer skal være skadd, tre av dem alvorlig. Her er en ambulanse fotografert på vei til basen. Foto: Ferley Ospina / AP / NTB

36 skadd av bilbombe ved militærbase i Colombia

36 mennesker er skadd, tre av dem alvorlig, etter at det gikk av en bilbombe ved en militærbase i den colombianske grensebyen Cucuta.

Av NTB | 16.06.2021 04:37:32

Kriminalitet og rettsvesen: Byen ligger på landets østre grense mot Venezuela. Under et hastebesøk til basen beskrev forsvarsminister Diego Molano angrepet som et «forferdelig terrorangrep», som forsøkte å skade så mange soldater som mulig.

For de tre som er alvorlig skadd etter angrepet, er tilstanden angivelig kritisk.

Molano sa videre at ELN, landets største gjenværende geriljagruppe, trolig står bak angrepet, men viste ikke til noen beviser for dette. Han sa videre at også avhoppere fra Farc-geriljaen, som ble enige med regjeringen om en fredsavtale i 2016, kan stå bak.

ELN og flere kriminelle gjenger er aktive i området, der de kjemper om tilgang til smuglerruter til Venezuela, som er dårlig kontrollert. ELN sto i 2019 bak en bilbombe mot et politiakademi i Colombias hovedstad Bogota, der 21 mennesker ble drept. Det førte også til en slutt på fredsforhandlinger mellom ELN og regjeringen.

Tirsdagens angrep skjer mens en omfattende bølge av demonstrasjoner mot regjeringen ser ut til å dabbe av. Protestledere kunngjorde tirsdag at de vil sette marsjer på vent. Minst 50 mennesker har dødd i demonstrasjonene mot fattigdom og økende ulikhet etter at de brøt ut 28. april.

(©NTB)

Flere nyheter: