reklame for smiaa
Menu
Fra venstre: Helsebyråd Beate Husa, byrådsleder Roger Valhammer og smittevernoverlege Karina Koller Løland under en pressekonferanse med Bergen kommune om koronasituasjonen. Kommunen oppfordrer alle unge som har vært på fest, til å frivillig gå i karantene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

350 koronatestet ved NHH i Bergen

Siden fredag er det registrert 66 nye tilfeller av koronasmitte i Bergen kommune. Kommunen oppfordrer nå studenter til å gå frivillig i karantene.

Av NTB | 31.08.2020 21:53:00

Medisin og helse: Årsaken til oppfordringen er at smittetilfellene kan spores tilbake til fester og andre studentarrangementer, og at alle de smittede er i alderen 19 til 27 år.

– Vi oppfordrer alle unge som har vært på fest, til å gå i selvpålagt karantene. Dette skal gjelde i ti dager, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Samtidig ble det avvist at det er aktuelt å innføre bruk av munnbind i kommunen.

– Det kan forandre seg dersom Folkehelseinstituttet (FHI) endrer sin anbefaling, men per i dag ser vi ingen grunn til å avvike fra FHIs anbefaling og innføre bruk av munnbind, sa medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen i Bergen, ifølge Bergens Tidende.

– Forelesningene våre har hatt gode smitteverntiltak, men vi ønsker å bidra ytterligere til at alle ansatte og studenter føler seg trygge, sier rektor Øystein Thøgersen, ifølge K7 Bulletin – skolens studentavis.

Mandag var det lang kø av studenter som ønsket å teste seg for koronasmitte. Mange måtte vente i flere timer.

– Vi var fire frivillige som dro ut, og jeg tror vi klarte å teste stort sett alle som ønsket det. De som kom etter at vi hadde begynt å pakke sammen, måtte vi henvise til legevakten eller drop-in-klinikken på Laksevåg, sier legevaktsjef Dagrun Linchausen til BA.

– Dette er kanskje det mest nyttige vi har gjort. Her har vi et utbrudd, og mange av dem som testet seg hadde symptomer og var nærkontakter til kjente smittede, sier Linchausen.

Handelshøyskolen BI har registrert totalt fire smittetilfeller siden 1. august. Det siste tilfellet kom i løpet av helgen.

Norges Handelshøgskole har rapportert totalt 58 smittetilfeller – 19 av dem det siste døgnet – og har fra mandag av stoppet all fysisk undervisning ved skolen fram til 11. september.

Til sammen ble 350 personer testet før patruljen avsluttet i 20-tiden. Legevaktsjefen mener testpatruljen var et vellykket tiltak.

(©NTB)

Flere nyheter: