Menu
Minst en person omkom og flere andre er savnet etter bygningskollapsen like ved Miami Beach i Florida i USA. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

35 personer hentet ut av ruinene etter bygningskollapsen i Miami

En person har mistet livet og flere andre er savnet etter at deler av en boligblokk raste sammen i Surfside ved Miami Beach. 35 er hentet ut av ruinene i live.

Av NTB | 24.06.2021 16:09:09

Ulykker og naturkatastrofer: Redningsarbeiderne jobber på spreng for å redde flere i ruinene, sier assisterende brannsjef Raide Jadallah i brannvesenet i Miami-Dade.

Bygningen har store skader, og det ventes at dødstallet vil stige.

– Dette er en fryktelig katastrofe. I USA raser ikke bare bygninger ned, sier ordføreren i Surfside Charles W. Burkett.

USA våknet torsdag til nyheten om at en tolvetasjers boligblokk med over 100 leiligheter hadde rast delvis sammen midt på natten amerikansk tid. Deler av den står fortsatt igjen.

Et basseng og en parkeringsgarasje lå i den delen av bygningen som har rast sammen, ifølge nettstedet Local10.com.

– Hele bygningen ristet som om det var et jordskjelv. Jeg åpnet vinduet og så en støvsky, og så åpnet jeg døra og så at bygningen var som en pannekake på baksiden, sier en kvinne som bor i niende etasje.

Hundrevis av redningsarbeidere er på stedet, ifølge Miami Herald. Avisen melder også at folk har samlet seg på et samfunnshus der pårørende venter på beskjed om hva som har skjedd med slektninger som er savnet.

Redningsmannskap har blant annet brukt kraner for å redde beboere ut via balkongene, samtidig som det er brukt hunder til å lete etter overlevende i ruinene.

Videoer og bilder viser en stor haug med knust bygningsmasse på bakken, mens siden på det som står igjen av bygningen, er opprevet. Amerikanske medier har også vist bilder av at en gutt reddes ut fra bygningsmassene i live.

Boligblokken ble bygget i 1981. Den ligger ved Collins Avenue, hovedgaten som går gjennom Miami Beach og Surfside.

Årsaken til at deler av bygningen raste sammen, er ikke kjent, men ifølge ordfører Burkett hadde det pågått arbeid på taket i minst 30 dager før kollapsen natt til torsdag.

Rednings- og leteoperasjonen vil ta opptil en uke, Ifølge Local10.com.

Det er uklart hvor mange mennesker som bodde i bygningen, og hvor mange som befant seg i den da den kollapset.

Brannvesenet i fylket Miami-Dade meldte tidlig på Twitter at de hadde rykket ut med over 80 kjøretøy.

Ifølge ordføreren har minst ti skadde personer fått behandling på stedet.

(©NTB)

Flere nyheter: