Menu
35 personer i Bergen som har fått påvist koronasmitte, var innom det samme utestedet samme dag. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB

35 koronatilfeller i Bergen tilknyttet ett utested

Hele 35 koronatilfeller i Bergen kan knyttes til en kveld på ett utested, melder Bergen kommune.

Av NTB | 13.10.2020 15:38:04

Fritid: I en oppdatering tirsdag skriver Bergen kommune at mange av de smittede i byen i helgen har tilknytning til utesteder og private arrangementer, og at det ved ett utested er tilknyttet ikke mindre enn 35 smittetilfeller fra den samme kvelden.

– Dette viser hvor viktig det er å fortsatt holde avstand, ha god håndhygiene og bli hjemme om man er syk eller har symptomer på luftveisinfeksjon, sier smittevernoverlege Karina Koller Løland i en pressemelding.

Overfor NRK utdyper smittevernoverlegen at det på utestedet den aktuelle dagen var et festfølge som tidligere hadde vært på bursdagsfest i byen.

Bergen kommune jobber nå med å finne ut hvordan så mange personer kunne bli smittet samme kveld. De har varslet alle som har vært på det aktuelle utestedet.

Tirsdag er det bekreftet 20 nye smittetilfeller i Bergen. Alle har kjent smittevei, og det store flertallet er nærkontakter av tidligere smittede fra fest eller utested, opplyser kommunen.

De smittede som ble registrert tirsdag, er i alderen 19–74 år.

Én av dem som er registrert smittet tirsdag, er importsmitte fra utlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: