fbpx
Menu
35 personer er til nå bekreftet smittet etter å ha deltatt på flere fester på Oslo vest. Alle festdeltakerne bes nå av Oslo kommune om å gå i ti dagers karantene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

35 festdeltakere i Oslo smittet – kommunen ber alle festdeltakerne om å gå i karantene

35 personer er nå bekreftet smittet etter å ha deltatt på en rekke fester på Oslo vest. Alle festdeltakerne bes nå av Oslo kommune om å gå i ti dagers karantene

Av NTB | 08.08.2020 11:33:44

Medisin og helse: – Det er cirka 190 nærkontakter fra fire fester i Bydel Vestre Aker. Vi samarbeider med Folkehelseinstituttet og andre berørte kommuner i smitteoppsporingsarbeidet, opplyser kommunen i en pressemelding lørdag formiddag.

Ytterligere seks festdeltakere ble lørdag bekreftet smittet med koronaviruset etter de fire festene på Oslo vest.

Til sammen er 35 personer smittet etter festene. Blant de smittede har fem av dem testet positivt i Bergen.

– Vi jobber på spreng for å nå ut til alle nærkontakter og besvare anrop fra nærkontakter som prøver å nå smitteteamet. Nærkontakter som ikke kommer gjennom på telefon, kan sende en epost til smittevern@bva.oslo.kommune.no, heter det videre i pressemeldingen.

– Vi ber dem som har vært på disse festene, holde seg i karantene i ti dager fra den siste festen man deltok i, selv om man har tatt en test og fått negativt svar, opplyser kommunen.

Det er uklart om disse sammenkomstene var før eller etter festene i bydel Vestre Aker, men Vennevold bekrefter at det har vært smittede personer på sammenkomster med over 20 personer i Oslo og på én sammenkomst på Nesodden.

Så langt er smitten knyttet til fire fester, men minst ti fester undersøkes.

Torsdag 30. juli var det en fest med 20 deltakere, fredag 31. juli var det en fest med 40 deltakere, og lørdag 1. august var det to fester, én med 50 deltakere og én grillfest med 51 deltakere.

Smitteoppsporingsarbeidet er en stor og krevende jobb, understreker kommunen.

– Etter hvert som vi sporer opp tilfeller, avdekker vi flere selskaper med over 20 personer i Oslo og andre kommuner hvor folk kan ha blitt smittet, sier bydelsdirektør i Vestre Aker, Elisabeth Vennevold, til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: