Menu
En politibetjent måtte behandles på sykehus etter å ha blitt påkjørt i forbindelse med en trafikkontroll i Vestby i desember. Politiet etterlyste en rød Mercedes og pågrep den nå dømte mannen etter kort tid. Foto: Fredrik Hagen / NTB

35-åring dømt etter å ha kjørt ned politibetjent

En politimann ble påkjørt i forbindelse med en trafikkontroll i desember i fjor. Nå er en 35 år gammel mann dømt i saken

Av NTB | 07.04.2021 06:38:57

Fritid: Den 35-årige mannen ble målt til 123 kilometer i timen i 100-sonen på E6 av en av Utrykningspolitiets sivile politibiler da han kom kjørende nordover på E6 ved Vestby 16. desember. Da en politibetjent forsøker å stanse bilen, ble han påkjørt.

Politibetjenten brakk nesen, fikk kutt i panna, brudd i håndleddet og hjernerystelse etter påkjørselen, skriver Romerikes Blad.

35-åringen møtte i Øvre Romerike tingrett i midten av mars, tiltalt for en lang rekke hendelser de siste fem årene: Fire tilfeller av ruspåvirket kjøring, tolv kjøreturer uten førerkort, dokumentforfalskning, fem tyverier, vold mot politiet og råkjøring. Nå er han dømt til ett års fengsel og en bot på 5.000 kroner.

Han må også betale utgiftene politibetjenten som ble påkjørt har hatt til medisinsk oppfølging.

– Han har akseptert dommen og er for så vidt fornøyd med utfallet, sier 35-åringens forsvarer, advokat Tom-Daniel Karlstad til Romerikes Blad.

Ifølge forsvareren forklarte mannen at han ikke så politibetjenten som forsøkte å stanse ham.

(©NTB)

Flere nyheter: